Klantendag

35 jaar Remmicom

Dinsdag 7 november 2023 | 09:00 – 16:30
Elisabeth Center, Antwerpen

Klantendag

35 jaar Remmicom

Dinsdag 7 november 2023
09:00 – 16:30
Elisabeth Center
Antwerpen

Remmicom bestaat 35 jaar! Daarom nodigen we jullie graag uit voor onze klantendag op dinsdag 7 november. We kijken met enkele experts de toekomst tegemoet en ontdekken hoe lokale besturen er in de toekomst zullen gaan uitzien.

Hoe werk je als overheid morgen slimmer, sneller en efficiënter? Communiceren met burgers: wat zijn de technologische geheimen van de toekomst?

Daarnaast voorzien we uiteraard ook de tijd om samen te genieten van een hapje en een drankje. Bovendien is het ook een uitgelezen kans om samen te netwerken met collega’s van andere lokale besturen.

Programma

09:00

Registratie & ontvangst

09:45

Welkom

De dag dat de toekomst begint

Stijn Van Hoof | COO Remmicom

35 jaar Remmicom vloog in een flits voorbij. En de toekomst komt er nog sneller aan. Tijd om te vernemen wat die toekomst lokale besturen brengt. Onze keynotespreker gaat met open vizier de dag van morgen tegemoet. Tijdens de sessies krijg je inspiratie en innovatie aangereikt door specialisten van Remmicom, klanten en externe experten. En natuurlijk heb je ruim de tijd om te netwerken met collega’s van andere lokale besturen. Zorg dat je erbij bent. Op de dag dat de toekomst begint.

10:15

Lokale overheid

Kijk mee in onze digitale glazen bol

Richard van Hooijdonk | Keynote spreker, futurist en trendwatcher

Hoe werk je als overheid morgen slimmer, sneller en efficiënter? Besluitvorming en dienstverlening: welke technologieën mag je niet missen? Communiceren met burgers: wat zijn de technologische geheimen van de toekomst?
En interne systemen: hoe maken we ze slimmer als het gaat over belastingen, vergunningen, telecommunicatie, veiligheid, vervoer, uitkeringen, zorg en onderwijs? Kijk mee in onze digitale glazen bol!

11:15

Koffiepauze

Break

11:45

Sessie 1 Kies één van onderstaande sessies

Zaal 1
Begraafplaatsenbeheer
Gert Raes

Misnoegde familieleden en eindeloos zoeken in het archief

Ben je dat ook zo beu? Dankzij de module Begraafplaatsen.net draait het administratief beheer als een zonnetje. Zeker omdat we de software hebben uitgebreid. Wat precies? Dat verneem jij als eerste.

Zaal 2
Toezicht & Handhaving
Hugo De Cuyper
Hoofdcoördinator intergemeentelijke handhaving

Hoe boost deze applicatie de efficiëntie bij IGS MIDLIM?

Inspiratie voor al wie interesse heeft in Toezicht & Handhaving, de module in Omgeving.net: IGS MIDLIM (7 besturen), keurde en nam in gebruik. Hoe pakten ze dat aan? Welke efficiëntiewinst boeken ze? Op welke manier is het makkelijker om handhaving in kaart te brengen en te behandelen? Hoor het uit eerste hand.

Zaal 3
Intune
Kristof Gotthold
Vincent van calster

Hoe hou je controle over de mobiele werkplekken

Structureel thuiswerk? De gewoonste zaak ter wereld. En de moderne werkplek? Die is nu ook mobiel. Mooi, maar hoe hou je al die laptops up-to-date? Hoe hou je ze in regel met de organisatierichtlijnen? En vooral: hoe hou je heel die wirwar veilig? Verneem van Remmicom hoe we dat aanpakken.

12:30

Lunch

13:45

Sessie 2 Kies één van onderstaande sessies

ZAAL 1
Module Burger
Rudy Van Ouytsel
Ann van nueten

Live demo van upgrade Hera, Bravo en Bevolking.net

Of de burger centraal staat in de upgrade naar de bevolkings- en vreemdelingenapplicatie ‘Burger’? Alle personen zitten nu gebundeld in één overzicht – zowel Belgische burgers als vreemdelingen die in je gemeente een procedure starten. Hoe ziet deze burgerzakenapplicatie van de toekomst eruit? Na de live demo weet je er alles over.

Deze sessie loopt door tot 15:00

ZAAL 2
Gronden & Panden + VLOK
Katrien De Peuter

Hoe zwaar is de impact op het lokale bestuur?

VLOK is de online applicatie van Vlaanderen die alle actoren binnen de woningkwaliteit (lokale besturen, Wonen in Vlaanderen met inbegrip van de Vlaamse Wooninspectie, en VLABEL) ondersteunt bij al hun opdrachten rond woningkwaliteitsbewaking. Hoe zwaar is de impact op jouw lokale bestuur? Geen paniek: we stellen nu een brede integratie voor van onze module Gronden & Panden met VLOK.

ZAAL 3
RIBB
Kristof Gotthold
Bert Moonen

De veiligste back-up

Back-ups stellen besturen in staat om terug snel operationeel te zijn bij een hacking. Echter worden back-ups vaak in zo een situatie onbruikbaar gemaakt. Dankzij een alleen-lezen kopij van je backups in een geautomatiseerde beveiligde kluis stel je de back-ups veilig voor hackers.

14:15

Sessie 3 Kies één van onderstaande sessies

ZAAL 2
Grondgebiedzaken
Bert Welkenhuysen
Sven Geens
Projectleider Omgevingsloket Vlaanderen

Roadmap 2024

Welke ontwikkelingen staan er op de planning van het domein grondgebiedzaken? Start de gps en volg onze roadmap 2024. Je krijgt een preview van de nieuwste ontwikkelingen. Nu al één tipje van de sluier: we hebben het onder meer over SBI (Structurele Beslissing Inhoud).

ZAAL 3
Observe & Protect
Kristof Gotthold
Spreker AXS guard

Monitoring via 24/7 operation center

Remmicom en AXS Guard hebben verschillende tools om in te zetten op cybersecurity. Maar tools alleen zijn niet genoeg. Wanneer het mis gaat moet er snel gehandeld kunnen worden. Observe & Protect van AXS Guard voorziet door middel van een 24/7 operation center dat alles wordt gemonitord voor uw bestuur.

15:00

Receptie

16:30

Einde

Locatie

Elisabeth Center
Koningin Astridplein 20-26
2018 Antwerpen

De inschrijvingen zijn afgesloten.

Remmicom NV
Stationsstraat 147
2235 Westmeerbeek

www.remmicom.be